fbpx

Stojkovići uz Paralova ponovo na meti napada braće Ibiši

Braća Ibiši, Šukri i Sabri, ponovo su nedelju fizički napali porodicu Stojković iz novobrdskog sela Paralova.

U nedelju, oko 20 časova, Šukri i Sabri Ibiši su napasali stoku u dvorištu i bašti Dragana Stojkovića iz Paralova, koji je u tome pokušao da ih spreči.
„Pokušao sam da sve zabeležim kamerom na mobilnom telefonu, kako bih incident prijavio i dokumentovao snimkom kod kosovske policije. Kada su braća Ibiši to videla, zasula su me kamenjem i jedva sam izvukao živu glavu. Na kraju su me vređali i pretili da će me sačekati kad budem išao na posao“, izjavio je Stojković za Televiziju Puls iz Šilova.
Dragan Stojković  je zaposlen u seoskoj ambulanti kao medicinski tehničar i strahuje za svoju bezbednost, zbog čega razmišlja da napusti posao.
Portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani kaže da je Policija svojevremeno pokrenula istragu povodom ovog slučaja, ali da su braća Ibiši u bekstvu i da se za njima još uvek traga.

„Do sada smo tužilaštvu podneli 17 krivičnih prijava protiv braće Ibiši i ono što je bilo do nas, uradili smo. U posao tužilaštva i suda ne možemo da se mešamo“, izjavio je Hašani.

Posle 1999. godine veliki broj srpskih imanja u zaseocima Paralova prodat je u bescenje Albancima. Danas ovde jedva da živi stotinak Srba.

Izvor: RTV Puls

%d bloggers like this: