Zvečan: Otvoreni bazeni u Banjskoj i najavljena nova ulaganja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, vladika raško-prizrenski Teodosije i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević svečano su danas u Banjskoj pustiti u rad rekreativne bazene na otvorenom, izgrađene u okviru budućeg banjskog kompleksa „Rajska banja“.

„Naša ideja sa izgradnjom „Rajske banje“ ovog divnog lečilišnog kompleksa koji je sada i zvanično u nastanku, je da zaposlimo što više ljudi iz ovog kraja“, rekao je Đurić i dodao da „zapošljavajući ih mi osiguravamo ostanak i opstanak na ovim prostorima“.

“Ovo jeste deo Srbije i zbog toga pozivam građane čitave Srbije da dođu u Banjsku da vide ovu lepotu, da vide naš prelepi manastir Banjsku, zadužbinu kralja Milutina, da zajedno sa nama, provedu ovog leta na ovom našem novom kupalištu”, rekao je Đurić.
Navodeći da je Rajska Banja za srpski narod i sve koji su dolazili ovde uvek bila raj za dušu, Vladika Teodosije izrazio je zadovoljstvo završetkom prve faze radova, nastavkom izgradnje i unapređenja čitavog kompleksa.

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević, rekao je da se Zvečan, koji proslavlja jubilej 25 godina postojanja i rada, može se pohvaliti velikim ulaganjima.

„Ono što smo pre sedam meseci obećali danas smo i ispunili. Ovo više nije san meštana Banjske, Opštine Zvečan, Kosova i Metohije – danas je to stvarnost“, rekao je Todosijević i naglasio da je ovo „veoma važan dan za Srbiju, SPC i srpski narod na Kosovu i Metohiji, naročito za stanovništvo Banjske koje treba da ostane i opstane na ovim prostorima“.

Todosijević veruje da će Rajska Banja , zajedno sa manastirom Banjska moći da privuče veliki broj turista. Prvi čovek Opštine Zvečan je obećao i dodatno ulaganje i trud kako bi se ovo mesto unapredilo i razvijalo.

Svečanosti su, pored mnogobrojni meštana i građana Kosova i Metohije, prisustvovali i predstavnici lokalnih samouprava, predstavnici Srba u kosovskom institucijama kao i kulturni poslenici sa Kosova i Metohije.

Izvor: TV MOST