Општинска инспекција: Ангажовано додатно особље на спречавању паљења стрништа

Одељење инспекције Општине Грачаница ангажовало је додатно особље као помоћнике инспектора, у циљу контроле и превентивног деловања на спречавању паљења стрништа након жетве. У саопштењу достављеном медијима наглашава се да ће се општинска Инспекција у сарадњи са Ватрогасном служом из Лапљег Села бити на терену, готово 24 часа.

Паљење стрништа, се од безазленог проблема и паљења из забаве или обести, може претворити у врло озбиљну претњу по безбедност и животе људи и њихове имовине.

Прошле године је на неколико локација било врло озбиљних случајева, у којима се у крајњем моменту и крајњим напорима ватрогасне службе, избегло уништење стамбених кућа.

Ватрогасна служба има ограничене техничке капацитете и мали број возила, због чега се не може очекивати њена интервенција на свим локацијама, а поготову не на неколико локација истовремено, због чега је опасност још израженија.

Молимо грађане, да не прибегавају паљењу стрништа,  јер тиме могу да изазову озбиљне проблеме по безбедност људи и имовине.

Молимо грађане, да у оквиру својих могућности онемогуће лица која покушавају да пале летину или исте пријаве инспекцији.

Према лицима које буду затечена на делу, инспекција ће примењивати мандатне казне, покретати прекршајне и кривичне пријаве без изузетка.