Sud u Peći izrekao uslovne kazne Srbima

Sudija kosovskog Osnovnog suda u Peći Sejdi Bljakaj izrekao je juče uslovnu kaznu od po četiri meseca zatvora četvorici srpskih mladića uhapšenih 20. juna u reonu Peći.

Mladići iz centralne Srbije su uhapšeni nakon obeležavanja praznika Svete Trojice u selu Petrič, kod Kline. Kosovska policija ih je tada zaustavila videvši da su istakli srpsku zastavu, pri čemu su se oni, prema policijskom izveštaju, opirali nalogu za hapšenje. Uslovna kazna će se izvršiti ukoliko Srđan Stašić, Danijel Novović, Nenad Roknić i Bojan Tomić u roku od godinu dana, budu ponovili krivično delo Ometanje službenih lica u vršenju dužnosti. Do suđenja su svi bili u pritvoru u Gnjilanu, navodi sajt Kossev.info

U izjavi za Kossev.info advokat Dejan A. Vasić pozdravio je ovakvu sudsku odluku i pohvalio angažovanje srpskog oficira za vezu u Prištini Dejana Pavićevića na ovom slučaju.

„Zahvalio bih se tužilaštvu i sudu na iskazanoj profesionalnosti i nepristrasnosti, kao i oficiru za vezu Republike Srbije gospodinu Dejanu Pavićeviću na nesebičnoj podršci. Naposletku, sasvim sam zadovoljan samim ishodom i činjenicom da će moj branjenik još danas biti kod svoje porodice“, naveo je advokat.

Sud u Peći tada je oslobodio dvojicu od šestorice mladića i to nakon što su platili kazne u iznosu od po nekoliko stotina evra.