Кадри Весељи: Потпуна примена договореног, па разговори о ЗСО

Председник Скупштине Косова и лидер владајуће Демократске партије Косова Кадри Весељи, изјавио је да без решења питања моста на Ибру и примене бриселских споразума нема формирања Заједнице општина са српском већином.

Весељи је у интервјуу за албански програм Гласа Америке рекао да ће Косово наставити дијалог о нормализацији односа Косова и Србије, јер су у интересу Косова добросуседски односи.

„Међутим, у наредном периоду дијалог треба да буде праћен инцијативама од стране Косова. Дијалог такође треба да буде конкретнији, посебно у области остваривања споразума који до сада нису остварени и преко којих Србија ствара предности, кроз једну врсту притиска, блокирајући често њихову имплементацију на терену“, наводи Весељи и додаје да ће Београд и Приштина наставити разговоре.

„Ми ћемо свакодневно разговарати и комуницирати. У наредном периоду ћемо интензивирати наше напоре, разговараћемо са Брислеом и нашим међународним партнерима. Улога САД у томе треба да буде посебна и увек присутна, међутим, истовремено нам требају конкретни резултати на терену на остваривању споразума“, појаснио је председник Скупштине Косова.