Portal Insajder najavio objavljivanje poverljivih razgovora Hašima Tačija

Prištinski portal „Insajder“ najavio je da će od sutra početi sa objavljivanjem stenograma pripremljenih na osnovu prisluškivanja lidera vladajuće Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

Na udaru prisluškivanja koje je obavljeno tokom 2013. godine, nalazio se šef parlamentarne grupe Demokratske partije Kosova Adem Grabovci. Prisluškivanje je naredio Euleks, koji je tada vodio istragu protiv Grabovcija.

„Insajder“ navodi da će se na osnovu stenograma, za koje ne navodi kako ih je pribavio, moći da se sazna kako je za samo dva meseca Grabovci zaposlio stotine ljudi, izabrao desetoro predsednika i članova odbora javnih preduzeća, direktora preduzeća, nezavisnih agencija, uklonio sa liste osobe koji su za rukovodeće pozicije na testovima bili prvi.

Sve ovo, prema  „Insajderu, Grabovci je činio u saradnji sa Hašimom Tačijem, sadašnjim predsednikom Kosova, a tadašnjim premijerom, koga Grabovci u telefonskoj konverzaciji naziva „šefom“.

Kako navodi portal, Grabovci i ostali lideri Demokratske partije Kosova su ostvarili uticaj i mešali su se u kadrovsku politiku kosovskih institucija.

„Šefu policije je bio poslat spisak ljudi koje treba da zaposli“, navodi Insajder.

Nisu ostali pošteđeni ni sudski ni tužilački sistem, ali ni mediji kao što su javna televizija, novine, privatne televizije i novinari.

(agencije)