Самоопредељење: Влада крива за одсуство визне либерализације

Посланик покрета Самоопредељење Реџеп Селими каже да ове године неће доћи до укидања виза за грађане Косова који би да путују у земље Европске уније.

Сељими је појаснио да тај процес није повезан са одсуством ратификације Споразума о демаркацији границе Косова са Црном Гором, пише „Бота Сот“.

Реагујући на тврдњу косовског министра за европске интеграције Бекима Чолакуа да је ратификација споразума о демаркацији границе услов за либерализацију визног режима, Селими је истакао да те две ствари нису повезане, а за одсуство визне либерализације је, како је навео, одговорна Влада Косова.

„Чолаку зна да ове године неће дожи до визне либерализације, па покушава да одговорност пребаци на опозицију“, изјавио је Селими за „Бота Сот“.

Иначпе, посланицима „Самоопредељења“ Глауку Коњуфцију и Дритону Чаушију, одређен је једномесечни кућни притвор, јер су активирали сузавац у згради парламента у Приштини, протестујући због споразума о демаркацији границе.

„Самоопредељење“ је оценило да је та одлука неприхватљива.

„Изрицање мере кућног притвора, посланицима који су бранили интегритет и суверенитет Косова, истовремено, док су криминалци одговорни за уништавање наше земље на слободи, најбоља је слика функционисања правног система на  Косову“, саопштио је поркет „Самоопредељење“.