Srpska lista: Uvećati napore da se kazne odgovorni za zločin u Goraždevcu

Srpska lista upozorava da ubice srpske dece iz Goraždevca, koja su se kupala na Bistrici, ni danas nisu otrkvene i privedene pravdi, kao ni odgovorni za raušenje spomenika ubijenim dečacima i žrvama Nato bombardovanja u tom selu, decembra 2015. godine. Apeluju na predstavnike EULEKS-a i kosovsko tužilaštvo da povećaju napore i pronađu odgovorne za zločin nas srpskom decom.

 

Na današnji dan, pre trinaest godina, srpski dečaci Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12) iz Goraždevca, svirepo su ubijeni dok su se kupali u Bistrici. Vreme ne umanjuje bol i stravičnost koju je izazvao ovaj svirepi čin. 
Srpska lista napominje da ni danas ovaj strašni zločin protiv nedužne dece, u kome je i teško ranjeno još četvoro nedužne dece, nije rešen, a ubice nisu pronađene i osuđene. 
Nisu pronađeni ni vandali koji su zapalili i srušili spomenik ubijenim dečacima i žrtvama Nato bombardovanja u Goraždevcu koji se desio u decembru 2015. godine.

 Apelujemo na Specijalno kosovsko tužilaštvo, policiju i Eulex da povećaju napore i donesu pravdu za ubijene dečake, makar i posle ovoliko godina. 
Borićemo se da se ovakve stvari nikada nikome ne ponove, a tugu i bol zbog ovog zločina ćemo doveka osećati.

Neka im je večna slava!