СНФ: Српска листа изашла из оквира мандата и политичке логике

Српски национални форум сматра да је “Српска листа” изашла из оквира “мандата и политичке логике” нудећи подршку за демаркацију границе са Црном Гором, а тражећи за узврат постављање базних станица МТС-а.
Како се наводи у саопштењу СНФ-а, поводом изјаве шефа посланичког клуба листе „Српска“ у косовском парламенту, да ће ова листа дати пуну подршку приликом гласања за резолуцију о Споразуму о демаркацији границе склопљеног између влада Црне Горе и Косова уколико влада Косова омогући постављање базних станица МТС , са “запрепашћењем се констатује да је овога пута „Српска“ заиста прешла све границе, и изашла из оквира, како мандата, тако и политичке логике”.
“Овим поводом, „Српској“ а и јавности, СНФ поставља следећа питања, на која очекује да добије одговоре: Откуд Славку Симићу и „Српској“ мандат да одлучују о државним питањима Републике Србије?
Да ли је „Српска“ добила инструкције за овакву неразумну одлуку од некога из Београда, и ако јесте од кога?”, запитали су у СНФ-у.
СНФ се пита и да ли Славко Симић и „Српска“ заиста мисле да Срби на Косову и Метохији имају све друго, почев од основних људских права и слобода, па до материјалног благостања, па је распоред базних станица МТС-а толики приоритет.
“Да ли је ово саопштење „Српске“ увертира, да пред данашњи састанак у Бриселу Марко Ђурић опет „поентира“ са 5:0, дајући нешто за ништа?
Шта је следећи генијални потез „Српске“? Да гласа за војску Косова, а да заузврат добије колор телевизор?”, наводи у саопшену Информативна служба СНФ-а,