Сенка Јововић: Тачи нам је додао со на рану

Цвеће, које је косовски председник Хашим Тачи, положио на споменик страдалим дечацима у Гораждевцу код Пећи, мајка убијеног Ивана Јововића, Сенка, вратила је у месну полицијску станицу, преноси Радио Гораждевац.

„Додао нам је со на рану…Мало нам је било наше муке…Што није дошао да нам каже ко су убице?!“, пита Сенка Јововић.

Сенка додаје да је преко медија сазнала да је Хашим Тачи положио цвеће на споменик њеном сину и Пантелији Дакићу, који су убијени пре 13 година, док су се купали у реци Бистрици, недалеко од центра села. Тог 13.августа 2013.године, рањено је још четворо српске деце, починиоци никада нису пронађени, а Еулекс је обуставио истрагу, због недостатка доказа.

„Он боље да је дошао и показао убицу и да ми каже, ево, тај је убица и њему треба да се суди и да се постигне нека правда. И онај који га је довео, ако је седео ту у центру са њим и разговарао, имао је времена да поручи нама родитељима да хоће председник Тачи да положи цвеће нашој деци…А положио би ово цвеће само преко мене мртве“, љутито, са сузама каже Сенка.

Током ноћи је претучен и Милосав Павловић, који се фотографисао са косовским председником у центру Гораждевца, а случај је пријављен полицији. Иначе, споменик на који је Хашим Тачи положио цвеће и одао пошту страдалим дечацима, посвећен је свим жртвама „албанског терора“, како на њему пише.

Извор: Радио Гораждевац

А.Ћ.