Senka Jovović: Tači nam je dodao so na ranu

Cveće, koje je kosovski predsednik Hašim Tači, položio na spomenik stradalim dečacima u Goraždevcu kod Peći, majka ubijenog Ivana Jovovića, Senka, vratila je u mesnu policijsku stanicu, prenosi Radio Goraždevac.

„Dodao nam je so na ranu…Malo nam je bilo naše muke…Što nije došao da nam kaže ko su ubice?!“, pita Senka Jovović.

Senka dodaje da je preko medija saznala da je Hašim Tači položio cveće na spomenik njenom sinu i Panteliji Dakiću, koji su ubijeni pre 13 godina, dok su se kupali u reci Bistrici, nedaleko od centra sela. Tog 13.avgusta 2013.godine, ranjeno je još četvoro srpske dece, počinioci nikada nisu pronađeni, a Euleks je obustavio istragu, zbog nedostatka dokaza.

„On bolje da je došao i pokazao ubicu i da mi kaže, evo, taj je ubica i njemu treba da se sudi i da se postigne neka pravda. I onaj koji ga je doveo, ako je sedeo tu u centru sa njim i razgovarao, imao je vremena da poruči nama roditeljima da hoće predsednik Tači da položi cveće našoj deci…A položio bi ovo cveće samo preko mene mrtve“, ljutito, sa suzama kaže Senka.

Tokom noći je pretučen i Milosav Pavlović, koji se fotografisao sa kosovskim predsednikom u centru Goraždevca, a slučaj je prijavljen policiji. Inače, spomenik na koji je Hašim Tači položio cveće i odao poštu stradalim dečacima, posvećen je svim žrtvama „albanskog terora“, kako na njemu piše.

Izvor: Radio Goraždevac

A.Ć.