Школа филмске магије поново у Грачаници

После великог успеха прошлогодишње “Школе филмске магије“, Дом културе у Грачаници у сарадњи са „GARGANTUAFILMS“ и „КИНО КУЛТУРА“ из Београда  организују „Школу филмске магије 2“ у педиоду од 22.до 26. августа ове године.

Општи циљ “Школе филмске магије” је интеграција младих у културне токове пружањем теоријских знања и практичних вештина неопходних за рад у филмској уметности и производњи. Полазници добијају прилику да на лицу места сазнају како је бити редитељ, глумац, сценариста или продуцент.

“Школа филмске магије” је замишљена као петодневна едукативна спона младих и најсугестивније уметности данас – филма.

Током трајања радионице биће обухваћене све области стваралаштва на филму (од сценарија, режије, камере до монтаже), где ће учесници   имати прилику да учествују у снимању кратког филма.
Предавачи су угледни и остварени ствараоци и аутори који  своја искуства, знања и вештине желе да пренесу новим генерацијама на  брз, модеран и елоквентан начин.

Иако је школа отворена за све без обзира на године примарну циљну групу чине средњошколци. То је узраст који је најотворенији за нова сазнања и то је доба када се формирају ставови и мишљења о “лепом”. Стога, осим основне едукације наша школа усмерена је и на фомирање ставова и карактера младих, као и њихове односе према правим вредностима.

КУРСЕВИ

У оквиру школе биће организовани  петодневни курсеви из разних области филмске индустрије:
* Филмске режије
* Глуме
* Сценарија
* Филмске продукције
* Камере
* Монтаже

Отварање „Школе филмске магије“ биће у понедељак 22. августа у 12 часова у галерији Дома Културе.