Škola filmske magije ponovo u Gračanici

Posle velikog uspeha prošlogodišnje “Škole filmske magije“, Dom kulture u Gračanici u saradnji sa „GARGANTUAFILMS“ i „KINO KULTURA“ iz Beograda  organizuju „Školu filmske magije 2″ u pediodu od 22.do 26. avgusta ove godine.

Opšti cilj “Škole filmske magije” je integracija mladih u kulturne tokove pružanjem teorijskih znanja i praktičnih veština neophodnih za rad u filmskoj umetnosti i proizvodnji. Polaznici dobijaju priliku da na licu mesta saznaju kako je biti reditelj, glumac, scenarista ili producent.

“Škola filmske magije” je zamišljena kao petodnevna edukativna spona mladih i najsugestivnije umetnosti danas – filma.

Tokom trajanja radionice biće obuhvaćene sve oblasti stvaralaštva na filmu (od scenarija, režije, kamere do montaže), gde će učesnici   imati priliku da učestvuju u snimanju kratkog filma.
Predavači su ugledni i ostvareni stvaraoci i autori koji  svoja iskustva, znanja i veštine žele da prenesu novim generacijama na  brz, moderan i elokventan način.

Iako je škola otvorena za sve bez obzira na godine primarnu ciljnu grupu čine srednjoškolci. To je uzrast koji je najotvoreniji za nova saznanja i to je doba kada se formiraju stavovi i mišljenja o “lepom”. Stoga, osim osnovne edukacije naša škola usmerena je i na fomiranje stavova i karaktera mladih, kao i njihove odnose prema pravim vrednostima.

KURSEVI

U okviru škole biće organizovani  petodnevni kursevi iz raznih oblasti filmske industrije:
* Filmske režije
* Glume
* Scenarija
* Filmske produkcije
* Kamere
* Montaže

Otvaranje „Škole filmske magije“ biće u ponedeljak 22. avgusta u 12 časova u galeriji Doma Kulture.