Adem Grabovci podneo ostavku – Samoopredeljenje: Tači i Veselji „mozak kriminala“ na Kosovu

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (PDK) Adem Grabovci podneo je ostavku na to  mesto posle objavljivanja snimljenih razgovora koje je vodio sa najvišim zvaničnicima stranke i kosovskih institucija, u aferi zapšljavanja prijatelja i članova stranke.

„Posljednjih dana su u medijima objavljeni razgovori vezani za mene. Sigurno je da je time u javnosti stvoren nepovoljan ambijent kako za institucije zemlje, tako i za stranku, mene i moju porodicu“, navodi se u pismu ostavke Grabovcija.

Grabovci je dodao da ostavku podnosi iz moralnog i političkog aspekta i da bi pružio mogućnost da se slučaj procesuira na pravi način. Dodao je da je tokom života i političkog delovanja mnogo puta napadan i da posledice toga nije snosio samo on, već i stranka i porodica koji su uvek, kao i sada, bili uz njega.

Posle Grabovcijeve ostavke, pokret „Samoopredeljenje“ zatražio je i njegovu krivičnu odgovornost.

„Samoopredeljenje“ je ocenilo da je Grabovci ostavkom priznao „krivicu za organizovani kriminal, korupciju i blokadu države“.

Pokret „Samoopredeljenje“ takođe zahteva i da ostavke podnesu predsednik Kosova Hašim Tači i predsednik Skupštine i PDK, Kadri Veselji ocenjujući da su oni „mozak kriminala“.