Stojanović: Svako priznanje doživljavam kao poruku da još bolje ispunjavam svoje obaveze

Na manifestaciji „Dani Preobraženja Gospodnjeg“, koja se od 2008.godine održava u Prilužju, posle polaganja kamena temeljca za novi parohijski dom, dodeljena su i priznanja, koja je uručio predstavnik organizatora, Kulturno – umetničkog društva, „Abrašević“ iz ovog mesta. Za izuzetno zalaganje i doprinos razvoju Prilužja, opstanku i ostanku Srba u ovom delu Kosova, kao i za pomoć u organizaciji ove tradicionalne manifestacije, Blagodarnicu je dobio zamenik premijera Kosova, Branimir Stojanović.

Zahvalivši se na priznanju, Stojanović je istakao da političarima ne bi trebalo davati priznanja i zahvalnice, jer je njihov posao da rade u intersu naroda koji ih je birao.

„Sve ovo što radimo, ovo što su Dalibor Jevtić i Ivan Tomić uradili za ovo selo i za druga mesta, to je naš posao. Mi zato postojimo, mi tome služimo i naša je obaveza da svakog dana uradimo najviše što možemo da vaš i naš život budu bolji. Ovu blagodarnicu doživljavam i prihvatam kao poruku da ja i moje kolege još bolje i revnosnije obavljamo svoje obaveze“, rekao je zamenik kosovskog premijera.

Stojanović je poželeo meštanima Prilužja da budu složni i jedinstveni i „čvrsti kao najčvršći kosovski kamen uzidan u srpske crkve.“

A.Ć.