„Школа филмске магије 2“ почела са радом

Друга по реду „Школа филмске магије“ коју у сарадњи са продуцентским кућама „GARGANTUAFILMS“ и „КИНО КУЛТУРА“ из Београда организује Дом културе у Грачаници, данас је и званичо почела са радом.

У периоду од 22. до 26. августа, за све полазнике, али и оне који су прошле године похађали неки од курсева, биће организована предавања и радионице на којима ће се стицати теоријска знања и вештине из света филма.

Четвородневни курсеви  из области филмске режије, глуме, сценарија, камере, монтаже и продукције биће организовани сваког дана,  у преподневним и поподневним терминима, у Дому кутлуре у Грачаници, док ће са млађим и старијим полазницима „Школе филмске магије“ радити искусни предавачи из „света филма“.

„Школа филмске магије  је наставак успешне сарадње коју смо започели прошле године, овде у Грачаници, и настојаћемо да је из године у годину развијамо. Као резултат свега добићемо и први краткометражни филм под називом „Нацртај ми љубав“ за кога су сценарио написали прошлогодишњи ученсици наших курсева“, рекао је глумац Славиша Чуровић на конференцији за новинаре која је организована тим поводом.

20160822_141744
Фото: GracanicaOnline

Екипа предвођена искусним филмским ствараоцима, у наредна четири дана, обавиће припреме и у Грачаници започети снимање краткометражног филма са младим глумцима, режисерима, камерманима и продуцентима који ће похађати „Школу филмске магије“. Истовремено, док траје снимање, ученсици курсева ће радити и на снимању документарца, односно, правиће филм о филму „Нацртај ми љубав“.

Редитељи Немања Лазић и Коста Ђорђевић кажу да екипа пред собом има добар сценарио.

„ Ми смо данас други пут „прочешљали сценарио“, у међувремену је он претрпео неке мале измене и верујем да ћемо на крају приче сви заједно имати одличан филм, чије су основне поруке љубав и недостатак емпатије“, рекао је Лазић.

Краткометражни играни филм „Нацртај ми љубав“, чија би постпродукција, према речима организатора, требало да се заврши  почетком ове јесени за када је и најављена косовско-метохијска премијера и турнеја најновијег филма „Јесен самураја“ у продукцији „GARGANTUAFILMS“ из Београда.

 

Иван Миљковић