„Škola filmske magije 2“ počela sa radom

Druga po redu „Škola filmske magije“ koju u saradnji sa producentskim kućama „GARGANTUAFILMS“ i „KINO KULTURA“ iz Beograda organizuje Dom kulture u Gračanici, danas je i zvaničo počela sa radom.

U periodu od 22. do 26. avgusta, za sve polaznike, ali i one koji su prošle godine pohađali neki od kurseva, biće organizovana predavanja i radionice na kojima će se sticati teorijska znanja i veštine iz sveta filma.

Četvorodnevni kursevi  iz oblasti filmske režije, glume, scenarija, kamere, montaže i produkcije biće organizovani svakog dana,  u prepodnevnim i popodnevnim terminima, u Domu kutlure u Gračanici, dok će sa mlađim i starijim polaznicima „Škole filmske magije“ raditi iskusni predavači iz „sveta filma“.

„Škola filmske magije  je nastavak uspešne saradnje koju smo započeli prošle godine, ovde u Gračanici, i nastojaćemo da je iz godine u godinu razvijamo. Kao rezultat svega dobićemo i prvi kratkometražni film pod nazivom „Nacrtaj mi ljubav“ za koga su scenario napisali prošlogodišnji učensici naših kurseva“, rekao je glumac Slaviša Čurović na konferenciji za novinare koja je organizovana tim povodom.

20160822_141744
Foto: GracanicaOnline

Ekipa predvođena iskusnim filmskim stvaraocima, u naredna četiri dana, obaviće pripreme i u Gračanici započeti snimanje kratkometražnog filma sa mladim glumcima, režiserima, kamermanima i producentima koji će pohađati „Školu filmske magije“. Istovremeno, dok traje snimanje, učensici kurseva će raditi i na snimanju dokumentarca, odnosno, praviće film o filmu „Nacrtaj mi ljubav“.

Reditelji Nemanja Lazić i Kosta Đorđević kažu da ekipa pred sobom ima dobar scenario.

„ Mi smo danas drugi put „pročešljali scenario“, u međuvremenu je on pretrpeo neke male izmene i verujem da ćemo na kraju priče svi zajedno imati odličan film, čije su osnovne poruke ljubav i nedostatak empatije“, rekao je Lazić.

Kratkometražni igrani film „Nacrtaj mi ljubav“, čija bi postprodukcija, prema rečima organizatora, trebalo da se završi  početkom ove jeseni za kada je i najavljena kosovsko-metohijska premijera i turneja najnovijeg filma „Jesen samuraja“ u produkciji „GARGANTUAFILMS“ iz Beograda.

 

Ivan Miljković