Gradonačelnik Gračanice u Republici Srpskoj

Predsednik opštine Gračanica, Vladeta Kostić i načelnik Kosovskog okruga, Srđan Petković, obišli su decu sa Kosova koja borave u Republici Srpskoj, saopštila je Služba za informisanje opštine Gračanica. Kostić i Petković su prisustvovali i prijemu u Vladi Republike Srpske, koji su priredili predsednica Vlade RS, Željka Cvijanović i predsednik Skupštine, Nedeljko Čubrilović.

„Naša deca se raduju svakom dolasku u Republiku Srpsku i odavde ponesu divne uspomene kojih se dugo sećaju. Upoznavanje i druženje sa vršnjacima iz RS za njih znači puno. Opština Gračanica će nastaviti da pruža podršku ovom i sličnim projektima, kako bi naša deca imala što bezbrižnije detinjstvo sa puno lepih uspomena“, rekao je Vladeta Kostić u Banja Luci.

Oko 500 dece sa Kosova i Metohije boravi u Republici Srpskoj već peti put, u okviru projekta „Spojimo decu Kosova sa decom Republike Srpske“, koji sprovodi Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji. Deca su smeštena kod svojih vršnjaka u Banja Luci, Laktašima, Prijedoru, Gradišci, Prnjavoru, Modriči, Šamcu, Brodu, Bijeljini i Gacku.

A.Ć.