Dom kulture u Gračanici dobio na poklon 1.200 knjiga

Pisac iz Beograda Milenko Mišo Čurović, Udruženje pisaca „Poeta“, Crveni krst Čukarica i brojni pojedinci doneli su Domu kulture u Gračanici 1.200 knjiga na poklon.

Udruženje pisaca „Poeta“, Crveni krst Čukarica, Udruženje Saboraca i brojni individualci već nekoliko godina skupljaju knjige za školske ustanove i biblioteke na Kosovu i Metohiji. Posle Orahovca, Velike Hoče, Kosovske Mitrovice i Zvečana vredan poklon je dopremljen i u Gračanicu.

Pisac Milenko Čurović je odlučio da deo njegove privatne bibiloteke, blizu 600 knjiga, pokloni Domu kulture u Gračanici.

„Sem lepe reči i knjiga mi pisci ne možemo više da doprinesemo srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.  Nekada bratska reč znači mnogo kao znak podrške. Čim smo najavili dolazak u munjevitom roku prikupili smo 1200 knjiga“, kaže pisac Veselin Dželetović koji je široj čitalačkoj publici poznat po romanu „Srpsko srce Johanovo“.

„Ovo je jedan od najvažnijih poklona za nas, jer jedan pisac kad poklanja svoju biblioteku, on poklanja svoju intimu i svoja osećanja koja se nalaze među ovim knjigama. On poklanja deo sebe, to nije humanitarna pomoć, to je piščeva soba koja će obogatiti našu biblioteku“,  rekao je Žarko Milenković, urednik književnog programa Doma kulture. Milenković se zahvalio gostima na poseti i vrednom poklonu.