H. Tači: Rasvetljavanje sudbine nestalih lica olakšaće patnje svih građana Kosova

Polaganjem cveća na spomenik nestalim licima tokom ratnih sukoba na Kosovu, kosovski predsednik Hašim Tači je obećao da će kosovske isntitucije još intezivnije raditi na rasvetljavanju sudbine svakog nestalog lica. Na skupu koji je u centru Prištine organizovan povodom Međunarodnog dana nestalih lica, Tači je rekao da će rasvetljavanje sudbine nestali olakšati patnje svih građana Kosova.

„ Danas, kao predsednik zemlje, izražavam potpunu solidarnost sa porodicama nestalih lica, ali ujedno obećavam da će se još više raditi na tome sa se što pre rasvetli sudvina svakog nestalog lica“, rekao je Tači na skupu kome su prisustvovala i Udružnja porodica nestalih lica.

Kosovski predsednik se u obraćanju novinarima zahvalio Vladinoj komisiji za nestala lica na, kako je ocenio, maksimalnom angažovanju, hrabrosti i strpljenju.

 „Mi ćemo ovu ratnu ranu izlečiti samo ujedinjeni i solidarni jedni sa drugima, gradeći saradnju, poverenje, gradeći novo, evropsko i evroatlasnko Kosovo“, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači.

 

I.M.