Б.Стојановић: Систем који не санкционише починиоце прећутно их подржава

Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић данас је, током посете Видању, осудио скрнављење спомен плоче убијеним жетеоцима у Старом Грацком код Липљана и позвао косовске органе реда и инситуције да пронађу и казне починиоце тог вандалског дела.

„Било би боље да они који треба да воде рачуна о безбедности и стварању повољне политичке климе озбиљније обрате пажњу на оно што се дешава и пронађу починиоце, јер кад нешто не санкциоништете, онда значи да то прећутно подржавате и да неки делови система чак и подржавају то што се дешава“, рекао је Стојановић.

Подсетивши да се последњу деценију и по у албанској јавности, као апсолутна истина, усталила пракса да се Срби окривљују за све и свашта, па чак и за неуспеле покушаје усвајња закона у Скупштини Косова, Стојановић наводи да недавни догађаји у Мушутишту и ноћашњи у Старом Грацком сведоче о процесу распаљивања мржње према Србима.

„ И сада очигледно постоји расположење да се Срби поново оптужују и то буди сву ову фашистичку мржњу и све оне фаштисте који су се крили и ћутали неко време, да се пробуде, да поново нападају, руше, провоцирају, стварају осећај несигурности и небезбедности за Србе, како би притисак, који је над нама присутан у последњих 15 година, био још већи и интезивнији да се иселимо и одемо одавде“, рекао је Стојановић.

Он напомиње да је српски народ на КиМ научио да живи под притиском тако да сви који покушавају са створе кризу и нестабилност узалуд губе време.

„ То нас неће поколебати ни у једној ствари коју смо започели, неће нас поколебати што се повратка тиче, неће нас поколебати у изградњи нових школа и имплеметнацији пројекта „Наш план“, и неће нас поколебати од трајног опредељења да овде живимо и градимо своју будућност“, закључио је на крају заменик косовског премијера Бранимир Стојановић.