Predstavnici opštine Gračanica na obeležavanju Dana Subotice

Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić prisustvovao je obeležavanju Dana grada Subotice, koji se obeležava povodom dobijanja statusa slobodnog kraljevskog grada, 1. septembra 1779. godine.

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, na kojoj su uručene diplome i plakete zvanja počasni građanin, i priznanja „Pro urbe“, obeležen je Dan grada Subotice, 1. septembar. Svečanosti održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, prisustvovali predstavnici generalnih konzulata u Subotici, državnih i pokrajinskih organa, nacionalnih saveta nacionalnih zajednica, bratskih i partnerskih gradova, verskih zajednica i kulturnih institucija, kao i odbornici Skupštine grada.

Predsednik opštine Gračanica istakao je da je izuzetno zadovoljan prijemom i da će dobrodošlicu uzvratiti pozivom da članovi opštine Subotica budu gosti na obeležavanju Dana opštine Gračanica.

„Čast mi je i zadovljstvo što sam bio gost obeležavanja Dana Subotice. Pored razgovora koji smo imali sa čelnicima lokalne samouprave, zadovoljan sam i načinom na koji je publika dočekala naše Amatersko pozorište „Janićije Popović“. Subotica je veliki i razvijen grad sa bogatom kulturnom i istorijskom tradicijom. Postoje velike sličnosti u toj oblasti kada je u pitanju i naša opština, i ono što je sigurno, saradnja će se između naše dve opštine odvijati u svim segmentima, posebno u oblasti turizma. Biće mi zadovoljstvo da čelnici opštine Subotica budu naši gosti na obeležavanju Dana opštine Gračanica 21. septembra, a već sada mogu da poželim dobrodošlicu i njihovom pozorištu koji će odigrati predstave pred našom publikom“, rekao je predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić.

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ je na otvorenoj sceni ispred gradske kuće u Subotici izvelo predstavu „Školsko zvonce“ i bili su u prilici da se druže sa našim vrhunskim sportistom, olimpijskim šampionom u rvanju Davorom Štefanekom koji je deci iz Gračanice uručio prigodne poklone.