Nastaviće se saradnja između Gračanice i Subotice

„Nadam se da smo bili dobri domaćini i da Vam je boravak u našem gradu protekao u prijatnoj atmosferi i prijateljskom okruženju“, kaže se u pismu koje je gradonačelniku Gračanice, Vladeti Kostiću, uputio član Gradskog veća Subotice, zadužen za turizam, investicije i međunarodnu saradnju, Nebojša Daraboš. Daraboš se u ime gradonačelnika Subotice, Bogdana Labana i u svoje lično ime zahvalio Kostiću što je prisustvovao svečanosti povodom Dana grada Subotice, naglasivši da će subotička lokalna samouprava težiti ka unapređenju i daljem razvijanju dobrih odnosa sa opštinom Gračanica, u svim oblastima od zajedničkog interesa.
Zahvalivši se gradonačelniku Subotice i njegovim saradnicima na srdačnom prijemu, Vladeta Kostić je uputio javni poziv delegaciji Subotice da poseti Gračanicu.

„Prisustvo obeležavanju Dana grada Subotice ostavilo je na mene nezaboravan utisak. Otvoreni i iskreni razgovori sa gradonačelnikom i ostalim predstavnicima Subotice,koje sam imao tokom posete, od velikog su značaja za dobre odnose i saradnju Gračanice i Subotice. Zahvaljujem se na iskrenom prijateljstvu i interesovanju, koje su pokazali za srpski narod na Kosovu. Biće nam drago da delegaciju Subotice ugostimo za Dan opštine Gračanica, 21. septembra“, poručio je predsednik opštine Gračanica, Vladeta Kostić.

Delegacija opštine Gračanica, na čelu sa gradonačelnikom Kostićem, boravila je u Subotici, povodom Dana opštine. Tom prilikom je Amatersko pozorište „Janićije Popović“ iz Gračanice, na otvorenoj sceni ispred gradske kuće u Subotici izvelo predstavu „Školsko zvonce“, posle koje je olimpijski šampion u rvanju, Davor Štefanek, deci iz Gračanice uručio prigodne poklone.

Izvor: Služba za informisanje opštine Gračanica

Anđelka Ćup