18. маја 2021.

Представљен општински буџет у Угљару

Председница СО Грачаница, Бранкица Костић и директори  општинских одељења  за администрацију, финансије, здравство, јавне службе, урбанизам и просвету,  представили су јуче мештанима Угљара и Батуса  општински буџет за 2017. годину. Један од циљева презентације јесте да представници локалне власти чују од самих мештана који су највећи проблеми, као и предлоге за њихово решавање.

За мештане Угљара, најважније је уређење речног корита и безбедност деце, саопштено је из општинске службе за информисање.

„Свака киша нама донесе поплаве. Није као ранијих година све поплављено, али и даље има критичних тачака. Осим воде, бринемо и за безбедност наше деце јер немамо уличног осветљења. Ми сами се плашимо да прођемо мрачном улицом, а да не причам о деци.  Много је пролазника кроз наше село. Када је реч о безбедности деце, постоји велики број несавесних возача. Возе брзо улицама, а најкритичније је поред школе где велики број ученика изађе да се игра, купи ужину и слично“, рекла је једна мештанка Угљара.

Буџет општине Грачаница за 2017.годину, износи  7.134.075 евра, што је недовољно и нереално у односу на број становника, више пута до сада је истицао председник општине, Владета Костић.

Анђелка Ћуп