Predstavljen opštinski budžet u Ugljaru

Predsednica SO Gračanica, Brankica Kostić i direktori  opštinskih odeljenja  za administraciju, finansije, zdravstvo, javne službe, urbanizam i prosvetu,  predstavili su juče meštanima Ugljara i Batusa  opštinski budžet za 2017. godinu. Jedan od ciljeva prezentacije jeste da predstavnici lokalne vlasti čuju od samih meštana koji su najveći problemi, kao i predloge za njihovo rešavanje.

Za meštane Ugljara, najvažnije je uređenje rečnog korita i bezbednost dece, saopšteno je iz opštinske službe za informisanje.

„Svaka kiša nama donese poplave. Nije kao ranijih godina sve poplavljeno, ali i dalje ima kritičnih tačaka. Osim vode, brinemo i za bezbednost naše dece jer nemamo uličnog osvetljenja. Mi sami se plašimo da prođemo mračnom ulicom, a da ne pričam o deci.  Mnogo je prolaznika kroz naše selo. Kada je reč o bezbednosti dece, postoji veliki broj nesavesnih vozača. Voze brzo ulicama, a najkritičnije je pored škole gde veliki broj učenika izađe da se igra, kupi užinu i slično“, rekla je jedna meštanka Ugljara.

Budžet opštine Gračanica za 2017.godinu, iznosi  7.134.075 evra, što je nedovoljno i nerealno u odnosu na broj stanovnika, više puta do sada je isticao predsednik opštine, Vladeta Kostić.

Anđelka Ćup