Saopštenje Crnogorske redakcije RTK 2

Posle teksta koji je objavio portal GračanicaOnlajn, pod nazivom „Optužbe, Slobodan M. Vujičić: Crnogorska redakcija RTK 2“, našoj redakciji je stiglo saopštenje Crnogorske redakcije RTK 2, koje prenosimo u celosti. Napominjemo da stavovi izrečeni u saopštenju, kao i citirane izjave u prethodnom tekstu, nisu stavovi redakcije.
Redakcija GračanicaOnlajn

Postovani,
Povodom inicijative koje je pokrenuo Slobodan Vujicic, predsjednik nevladine organizacije “Udruzenje Crnogoraca Kosova”, a u kojoj izrazava “zabrinutost” za neizvrsavanje radnih obaveza Crnogoraca zaposljenih u institucijama , posebno crnogorske redakcije RTK, rijesili smo da, baveci se istrazivackim metodama ozbiljnog novinarstva , odgovorimo na zadatu temu.
Naravno, kako je najpravednije krenucemo od nosioca inicijative Vujicic Slobodana i on ce nam , svojim odnosom prema poslu koji obavlja i izvrsavanju radnih obaveza, biti reper za sve ostale.
Iduci tragom informacije koju smo dobili , dosli smo do saznanja da je Vujicic zaposljen u Posti Kosova vec dugi niz godina.
Kako nam je saopsteno, trebalo bi da radi na poslovima odrzavanja antenskih sistema za koje nije kvalifikovan, s obzirom na svoju strucnu spremu. Vujicic se po informacijama koje su nam dostupne, na posao nikada nije pojavio, niti zna gdje mu je radno mjesto. To mu naravno ne smeta da platu sa bankomata redovno podize kao da je radio. Na taj nacin budzet gradjana Kosova vise godina steti ali jos vecu stetu pravi zauzimajuci mjesto koje bi nekom postenom pripadniku crnogorske zajednice omogucilo egzistencijalni opstanak. Na poziv da objasni ko ga je i kako zaposlio na mjesto koje ne zasluzuje ni po kakvim kriterijumima, kao i kako je moguce da se nikada nije pojavio na radnom mjestu, odgovara da je koristeci svoje veze u kriminalnim strukturama na sjeveru Kosova, omogucio postavljanje antene PTK na jedan od objekata u sjevernom dijelu Mitrovice i kao nagradu za to je dobio “penziju” od drzave Kosovo u vidu radnog mjesta na koje se ne mora pojavljivati.
Provjeravajuci date navode, dosli smo do nepobitnih saznanja da radnici u sektoru, kao i njegova sefica u kojem bi trebalo da radi monter i serviser antenskih sistema Vujicic, nikada nijesu culi za njega a kamoli da su nekada saradjivali.
Redakcija na crnogorskom jeziku RTK pita nadlezne:
1. Od kada je Vujicic Slobodan u radnom odnosu u PTK?
2. Kako je moguce da je bez strucnih kvalifikacija dobio ugovor na poslovima za koje je potrebno znanje iz oblasti montiranja i odrzavanja antenskih sistema?
3. Ko je omogucio Vujicicu da se nikada za toliko godina, koliko je u radnom odnosu u PTK, ne pojavi na radnom mjestu a za uzvrat redovno prima platu koju podize sa bankomata?
4. Ko je dao ovlascenja Vujicicu da pregovara sa kriminalnim strukturama na sjeveru Kosova i na taj nacin rusi ugled drzave Kosova?
Molimo nadlezne u Bordu direktora PTK, kao i odgovarajucim sluzbama, da nam odgovore na ove navode i sprijece dalje zloupotrebe zaposljavanja i krsenja radne obaveze predvidjene kolektivnim ugovorom, jer u svemu ima elemenata krivicne odgovornosti .
Ukoliko, ne dobijemo odgovarajuce odgovore na nase navode, kao i preduzimanje disciplinskih mjera povodom zloupotrebe obaveza koja proisticu iz ugovora od strane Vujicica i drugih odgovornih lica, obavijesticemo citavu kosovsku javnost, sve institucije drzave Kosovo i priloziti istima sve dokaze kojima raspolazemo iz kojih se jasno vidi da je sve sto je receno u njima tacno.