B. Stojanović: Приштина би добила другачији сјај када би се Храм Христа Спаса довршио

“Подметање пожара у Храму Христа Спаса је још један у низу ко зна колико напада на недовршену светињу, који још једном потврђује да овај објекат СПЦ у Приштини не може опстати без сталне заштите полиције“, оценио је заменик премијера Бранимир Стојановић, у саопштељу достављеном медијима.

Стојановић је нагласио да је паљење Храма Христа Спаса ружна слика која се са Косова шаље у свет и да би Приштина добила другачији сјај када би ова српска светиња била завршена.

Осуђујући последњи чин вандала, како пише у саопштењу, заменик косовског премијера је навео да су сви претходни захтеви Срба да се Храм обезбеђује 24 сата, били потпуно оправдани, али да због неразумевања друге стране, тај захтев нико није разматрао.

„То је неодговорно од стране полиције, јер су они ти који су задужени да обезбеде ред, мир и безбедност. Уколико је Храм на мети сталних напада, јасно је да је неопходно да му се обезбеди стална заштита. Са друге стране, мирно посматрање и нечињење је такође учествовање или саглашавање са скрнављењима која су учињена, а знамо сви да их је на овом месту било много, од снимања спота, преко алпиниста, разних усељавања, коришћења светиње као јавног тоалета, до овог последњег паљења“, закључио је заменик косовског премијера.

Анђелка Ћуп