Simić i Jablanović sa decom Orahovca i okoline

Posle Goraždevca, gde su najmlađi meštani imali priliku da uživaju u biskopu na otvorenom, gledajući crtane filmove, predsednik Srpske liste, Slavko Simić je sa građanima, kako je rekao, organizovao i bioskop za najmlađe meštane Orahovca i Velike Hoče. U Orahovcu, zajedno sa Simićem, bio je i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije, Aleksandar Jablanović.

“Za ovakve akcije je potrebno malo para. Potrebna je samo volja i želja da obradujemo najmlađe. Najveća nagrada su nam osmesi koje smo izmamili kod naše dečice koja žive izolovano, neprimereno za 21.vek. Sa prijateljima smo sakupili opremu, kupili smo slatkiše i eto…deca su presrećna”, kaže za Gračanicu Onlajn predsednik Srpske liste.

Na velikom platnu, ispred Osnovne škole “Dositej Obradović”, u Orahovcu najmlađi su uživali gledajući omiljene crtane junake, dok su Simić i Jablanović obišli prostorije škole, u kojoj nastavu pohađaju osnovci i srednjoškolaci.

“Razgovarali smo sa  direktorkama  osnovne i srednje škole u Orahovcu, Suzanom Milićević i Dobrilom Vitošević, upoznali smo se sa uslovima rada i  obećali smo hitnu pomoć u rešavanju najvećih problema sa kojima se suočavaju učenici i nastavnici u ovom delu Kosova i Metohije”, rekao je Simić.

Osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Orahovcu pohađa 43 učenika, od kojih su osmoro ove godine krenuli u prvi razred. U Gimnaziji u Orahovcu je trenutno devetoro đaka, a nažalost nijedno dete se ove godine nije upisalo u prvi razred ove srednje škole, rekla je ranije za naš portal profesor Olivera Radić.

Anđelka Ćup