Нападнут Стеван Радић у Ораховцу

Стеван Радић, стар 72 године, нападнут је данас у свом винограду у Ораховцу, на око 200 метара далеко од последњих српских кућа, потврдила је његова породица, а преноси портал Коссев.

Напад се догодио након што је Радић са свог имања отерао двојицу дечака албанске националности који су му крали орахе. Услед ударца, Радић је изгубио свест, а када се освестио, вратио се кући и затражио лекарску помоћ.

Породица је пријавила случај Косовској полицији, па га је и полиција одвела на лекарски преглед.

Напад на Стевана Радића,  вечерас је осудила Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

„Срби у Ораховцу и Великој Хочи годинама опстају у веома тешким условима, живећи у атмосфери ограничене слободе кретања и сталних провокација локалних Албанаца.

Овај инцидент, у тренутку када су у току пољопривредни радови, међу Србе у том делу Метохије враћа страх и неспокој, и без обзира да ли је овај конкретни напад етнички мотивисан или је реч о нападу из користољубља, надлежни органи морају хитно да реагују како би заштитили српску заједницу у ораховачкој општини и вратили јој осећај сигурност.

Онај ко толерише изазивање неспокоја код малобројних Срба, који су упркос свему остали да живе у ораховачкој општини, нечињењем подржава креирање нестабилности и атмосфере мржње“, наведено је у саопштењу канцеларије за КиМ.

Извор и фотографија: Коссев

Анђелка Ћуп