Napadnut Stevan Radić u Orahovcu

Stevan Radić, star 72 godine, napadnut je danas u svom vinogradu u Orahovcu, na oko 200 metara daleko od poslednjih srpskih kuća, potvrdila je njegova porodica, a prenosi portal Kossev.

Napad se dogodio nakon što je Radić sa svog imanja oterao dvojicu dečaka albanske nacionalnosti koji su mu krali orahe. Usled udarca, Radić je izgubio svest, a kada se osvestio, vratio se kući i zatražio lekarsku pomoć.

Porodica je prijavila slučaj Kosovskoj policiji, pa ga je i policija odvela na lekarski pregled.

Napad na Stevana Radića,  večeras je osudila Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

„Srbi u Orahovcu i Velikoj Hoči godinama opstaju u veoma teškim uslovima, živeći u atmosferi ograničene slobode kretanja i stalnih provokacija lokalnih Albanaca.

Ovaj incident, u trenutku kada su u toku poljoprivredni radovi, među Srbe u tom delu Metohije vraća strah i nespokoj, i bez obzira da li je ovaj konkretni napad etnički motivisan ili je reč o napadu iz koristoljublja, nadležni organi moraju hitno da reaguju kako bi zaštitili srpsku zajednicu u orahovačkoj opštini i vratili joj osećaj sigurnost.

Onaj ko toleriše izazivanje nespokoja kod malobrojnih Srba, koji su uprkos svemu ostali da žive u orahovačkoj opštini, nečinjenjem podržava kreiranje nestabilnosti i atmosfere mržnje“, navedeno je u saopštenju kancelarije za KiM.

Izvor i fotografija: Kossev

Anđelka Ćup