Z.Mihajlović: Policija kao razlog hapšenja navodi ilegalni boravak ruskih novinara na Kosovu

Bivši predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović je večeras oko 20 časova pušten iz pritvora u Prištini, dok je dvoje ruskih novinara zadržano, potvrdio je Mihajlović za GracanicaOnline. On kaže da ne zna šta je sa  ruskom novinarskom ekipom koja je sa njim ranije večeras privedena u Orahovcu. Međutim, dodaje da su mu u policiji rekli da će oni biti transportovani do administrativnog prelaza, jer na Kosovu borave ilegalno.

Policija je kao razlog hapšenja navela ilegalni boravak stranih državljana na Kosovu, dok se Mihajlović tereti da je saučesnik u tom delu.

„ U policiji su mi rekli da sam saučesnik pri ilegalnom ulasku ljudi na Kosovo, ali da me ipak puštaju. Ruski novinari su zadržani, jer navodno nemaju vizu za ulazak na Kosovo“, ispričao je Mihajlović.

On je sa dvoje ruskih novinara, koji su želeli da zabeleže priču o životu kosovskih Srba, obilazio Orahovac i Veliku Hoču kada su ih pripadnici kosovske policije zaustavili, legitimisali i nakon toga priveli.

Miahjlović ne isključuje mogućnost da su on i novinari tokom dana bili praćeni i prijavljeni policiji jer je, kako kaže, primetio čudna kretanja nekih ljudi.

 

I.M.