З.Михајловић: Полиција као разлог хапшења наводи илегални боравак руских новинара на Косову

Бивши председник општине Штрпце Звонко Михајловић је вечерас око 20 часова пуштен из притвора у Приштини, док је двоје руских новинара задржано, потврдио је Михајловић за GracanicaOnline. Он каже да не зна шта је са  руском новинарском екипом која je са њим раније вечерас приведена у Ораховцу. Међутим, додаје да су му у полицији рекли да ће они бити транспортовани до административног прелаза, јер на Косову бораве илегално.

Полиција је као разлог хапшења навела илегални боравак страних држављана на Косову, док се Михајловић терети да је саучесник у том делу.

„ У полицији су ми рекли да сам саучесник при илегалном уласку људи на Косово, али да ме ипак пуштају. Руски новинари су задржани, јер наводно немају визу за улазак на Косово“, испричао је Михајловић.

Он је са двоје руских новинара, који су желели да забележе причу о животу косовских Срба, обилазио Ораховац и Велику Хочу када су их припадници косовске полиције зауставили, легитимисали и након тога привели.

Миахјловић не искључује могућност да су он и новинари током дана били праћени и пријављени полицији јер је, како каже, приметио чудна кретања неких људи.

 

И.М.