Darodavac iz Republike Srpske obezbedio stipendije za tri srpska deteta na KiM

Milorad Arlov, predsednik Odbora Republke Srpske za pomoć Srbima na KiM uručio je danas u manasitiru Gračanica stipendije za troje srpske dece sa Kosova i Metohije.

„ Darodavac iz  Republike Srpske, koji je godinama radio u Švajcarskoj,  odlučio je da do kraja života stipendira troje dece sa Kosova i Metohije novčanim iznosom od 100 evra mesečno, odnosno 3.600 evra godišnje“, rekao je Arlov.

Stpipendije su uručene: Nemanji Pavloviću iz Zvečana, Nikoliji Maksimović iz sela Strelica u opštini Kosovska Kamenca i Alekdsndri Stanković iz Odevca, sela u opštini Ranilug.

“Danas smo, kao i prošle godine, došli da iz Republike Srpske čestitamo slavu opštini Gračanica, gradonačelniku i njegovom preosveštenstvu, vladiki Teodosiju, ali smo doneli i jedan zlatnik u liku Male Gospojine, koji će pripasti jednom detetu kada budu lomili slavski kolač, jer slavski kolač i slave služe za okupljanje naroda i zajednički duh, kao i za darivanja”, rekao je predsednik Odbora Republke Srpske za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov.

dsc_0490
Milorad Arlov i mališan kome je pripao zlatnik, Foto: GračanicaOnlajn

Ističući kako je Republika Srpska svim srcem i dobrom voljom uz Kosovo i Metohiju, Arlov je napomenuo da je u kupovini zlatnika u liku Male Gospojine učestvovao i kabinet predsednika Milorada Dodika i još nekih institucija Srpske.

“Ovo je naša misija, mi redovno obilazimo Kosovo i Metohiju i drago nam je da ovde vidim puno srpske dece, jer su naše akcije usmerene prema njima. Deca su budućnost i snaga jednog naroda“, rekao je Arlov.

„ Ne bojite za Republiku Srpsku, ni Alija, ni Bakir, neće je slomiti, tako da znate da ćemo mi ipak pobediti i opstati. Uvek smo uz našeg predsednika Dodika i Narodnu skupštinu Republike Srpske“, zaključio je na kraju predsednik Odbora Srpske za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov.

 

A.Ć-I.M.