Грачаница: Косовска полиција захтевала да Ђурић напусти Косово

Косовска полиција је вечерас у Грачаници зауставила возило у коме се налазио директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и захтевала да се његов аутомобил, у пратњи саобраћајне полиције одвезе до Мердара, јер је, према наводима полиције, прекршен протокол који је наведен у агненди Ђурићеве посете Косову , јавила је РТВ КИМ позивајући се на изворе из Полиције.

У заустављању аутомобила у којем се налазио Ђурић није учествовала јединица полиције из Грачанице, већ само саобраћајна полиција из Косова Поља.
Међутим, како јавља РТВ КИМ, сарадници шефа Канцеларије за КиМ Марка Ђурића тврде да је истим протоколом предвиђено да Ђурић борави на Косову до сутра ујутру.

Након получасовне расправе између представника Полиције, заменика премијера Косова Бранимира Стојановића и градоначелника Владете Костића, директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу је дозвољен боравак на Косову и вечерас.

У близини споменика Милоша Обилића вечерас су се окупили и мештани Грачанице који су скандирали „Србија, Србија“, а  Ђурић је изашао из свог аутомобила и поздравио окупљене грађане. У међувремену су на место инцидента стигли и Дејан Павићевић, београдски официр за везу са Приштином и заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев.

Извор: РТВ КИМ