Gračanica: Kosovska policija zahtevala da Đurić napusti Kosovo

Kosovska policija je večeras u Gračanici zaustavila vozilo u kome se nalazio direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i zahtevala da se njegov automobil, u pratnji saobraćajne policije odveze do Merdara, jer je, prema navodima policije, prekršen protokol koji je naveden u agnendi Đurićeve posete Kosovu , javila je RTV KIM pozivajući se na izvore iz Policije.

U zaustavljanju automobila u kojem se nalazio Đurić nije učestvovala jedinica policije iz Gračanice, već samo saobraćajna policija iz Kosova Polja.
Međutim, kako javlja RTV KIM, saradnici šefa Kancelarije za KiM Marka Đurića tvrde da je istim protokolom predviđeno da Đurić boravi na Kosovu do sutra ujutru.

Nakon polučasovne rasprave između predstavnika Policije, zamenika premijera Kosova Branimira Stojanovića i gradonačelnika Vladete Kostića, direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću je dozvoljen boravak na Kosovu i večeras.

U blizini spomenika Miloša Obilića večeras su se okupili i meštani Gračanice koji su skandirali „Srbija, Srbija“, a  Đurić je izašao iz svog automobila i pozdravio okupljene građane. U međuvremenu su na mesto incidenta stigli i Dejan Pavićević, beogradski oficir za vezu sa Prištinom i zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

Izvor: RTV KIM