Vladeta Kostić: Komandir policijske stanice u Gračanici ne sarađuje sa opštinskim vlastima

Dan opštine Gračanica i slava opštine, ovogodišnja Mala Gospojina, ostaće upamćena po tome što kroz selo nije mogla da prođe litija, kako je bilo predviđeno. Saobraćaj kroz Gračanicu nije bio zatvoren, iako postoji alternativni put.

Gradonačelnik Gračanice, Vladeta Kostić je povodom tog događaja, još jednom podsetio da opštinsko rukovodstvo nema dobru saradnju sa komandirom stanice policije u Gračanici i da lokalna samouprava ima problema prilikom organizacija svih manifestacija, jer policija odbija da zatvori magistralni put, iako ima alternativu.

„To meni daje za pravo da se još više borim i zalažem da Gračanica dobije obilaznicu, s obzirom da Gračanica već prerasta u jednu urbaniju sredinu i u jednu malu varošicu i nama je to preko potrebno“, reko je Kostić, pozvavši sve da ne dozvole da im današnji dan prođe u senci nemile scene, kada se kolona vernika, predvođena svojim vladikom, vraća u manastirsku portu, ne obišavši zacrtanu trasu.

„I pored ovog problema, ovo je prilika za nas da slavimo, prilika da okupimo sve svoje prijatelje i sve one koji misle dobro Gračanici, da se pogledamo i međusobno u oči, da sumiramo rezultate, položimo račune, podnesemo izveštaje i da vidimo da li smo možda moglii bolje da radimo u protekloj godini, a ako jesmo da tražimo mesto gde smo bili slabi i da to unapredimo, ne bi li sledeća godina za Gračanicu i građane Gračanice, bila još uspešnija“, zaključio je gradonačelnik Gračanice.

Anđelka Ćup