Arno Gujon pomaže srpske škole na Kosovu i Metohiji

Francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“, čiji je osnivač Arno Gujon, na preporuku i uz blagoslov Eparhije raško-prizrenske, finansirala je sa 35 hiljada evra renoviranje podova u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Kosovskoj Kamenici.
Kompletni školski podovi površine od dve hiljade kvadratnih metara zamenjeni su novim za samo dva meseca.

„Kada smo videli u kakvim uslovima učenici jedne od najvećih srpskih škola na Kosovu i Metohiji pohađaju nastavu, nijednog momenta se nismo dvoumili da li da obezbedimo sredstva za zamenu kompletnih podova u školi“, kaže za TV Puls Arno Gujon.

Zahvaljujući dokazanom humanitarcu i njegovoj organizaciji „Solidarnost za Kosovo“ u školskoj 2015/16. godini finansirano je dvanaest škola na Kosovu sa više od 230 hiljada evra. Za tekuću školsku godinu Gujon najavljuje da će obezbediti sredstva za renoviranje škola na severu i na jugu Kosova i Metohije.

Direktorka kosovskokameničke škole „Desanka Maksimović“ Jadranka Vasić, nastavno osoblje i svi učenici izražavaju duboku zahvalnost proverenom srpskom prijatelju Arno Gujonu, jer, kako kažu, zahvaljujući njemu preko 500 učenika pohađa nastavu u uslovima dostojnim veku u kome živimo.
„Planiramo da tokom školske godine jedan školski čas posvetimo Arno Gujonu i njegovoj humanitarnoj organizaciji, zbog dobročinstava koja su učinili za srpski narod na Kosovu i Metohiji“, kaže Jadranka Vasić.
Izvor: TV PULS