Службеници Министарства спољних послова Републике Србије у посети Косову и Метохији

Канцеларијa за Косово и Метохију у сарадњи са Министарством спољних послова Републике Србије организује 23. и 24. септембра дводневну посету службеника МСП-а Косову и Метохији, који ће заузимати значајне позиције у дипломатско-конзуларним представништивама широм света, што је од велике важности у дипломатској борби за очување Косова и Метохије у оквиру Републике Србије.

Ово ће бити прилика да се и српске дипломате, које ће у наредном периоду активно учествовати у раду међународних организација, упознају са природним лепотама наше јужне покрајине, проблемима српске заједнице на КиМ, али и са духовном и културном баштином Косова и Метохије, које ће промовисати и штитити на међународној сцени, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Током боравка на Космету, представници МСП-а ће са замеником директора Канцеларије за КиМ Жељко Јовићем обићи Призрен, Грачаницу и Велику Хочу, Призренску богословију, манастире Бањска, Високи Дечани, Св. Архангели, Грачаница, Пећка патријаршија, Саборну цркву Св. Ђорђа и цркву Богородице Љевишке.