Službenici Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije u poseti Kosovu i Metohiji

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije organizuje 23. i 24. septembra dvodnevnu posetu službenika MSP-a Kosovu i Metohiji, koji će zauzimati značajne pozicije u diplomatsko-konzularnim predstavništivama širom sveta, što je od velike važnosti u diplomatskoj borbi za očuvanje Kosova i Metohije u okviru Republike Srbije.

Ovo će biti prilika da se i srpske diplomate, koje će u narednom periodu aktivno učestvovati u radu međunarodnih organizacija, upoznaju sa prirodnim lepotama naše južne pokrajine, problemima srpske zajednice na KiM, ali i sa duhovnom i kulturnom baštinom Kosova i Metohije, koje će promovisati i štititi na međunarodnoj sceni, saopštila je Kancelarija za KiM.

Tokom boravka na Kosmetu, predstavnici MSP-a će sa zamenikom direktora Kancelarije za KiM Željko Jovićem obići Prizren, Gračanicu i Veliku Hoču, Prizrensku bogosloviju, manastire Banjska, Visoki Dečani, Sv. Arhangeli, Gračanica, Pećka patrijaršija, Sabornu crkvu Sv. Đorđa i crkvu Bogorodice Ljeviške.