Јевтић у Новом Брду: Још снажније ћемо помагати српски народ на Косову

Министар за заједнице и повратак у косовској Влади Далибор Јевтић посетио је данас село Зебинце и отворио асфалтирани пут који води до овог села у новобрдској општини. После свечаног пресецања врпце, Јевтић је са Светиславом Ивановићем, градоначелником Новог Брда, петочланој породици Костић уручио кључеве новосаграђене куће.

dsc_0467

Обраћајући се мештанима министар Јевтић је истакао како су успешни пројекти, попут овог у Зебинцу, сатисфакција за његов рад.

„Породица Костић је једна од 150 породица којима ми помажемо широм Косова. То је резултат наше присутности на терену и разговора са народом”, рекао је Јевтић. Он је додао да ће се и у наредном периоду сви проблеми српског становништва на Косову решавати на, како је нагласио, квалитетан начин и уз пуну сарадњу са Канцеларијом за КиМ Владе Србије“.

Јевтић је поновио поруку упућену косовским Албанцима да српски народ жели да живи и ради заједно са њима, напомињући да они треба да прихвате чињеницу да све што је српско треба да остане ту где јесте.

„Ми се на један демократски начин боримо да Срба буде више на овим просторима. Ми се на демократски начин борима да радиклане групе унутар косовског друштва не победе. Ваша истрајност и ваша подршка таквој политици је најбољи могући подстрек за наш још јачи рад у том смеру“, поручио је Јевтић мештанима Новог Брда.

dsc_0351

Косовски министар је за заједнцие и повратак је обећао изгрању још путева у циљу економског развоја руралних средина и исткао да ће у будућем периоду приоритет министарства, на чијем је челу, бити развој економије и запошљавање младих, посебно у неразвијеним срединама.

Градоначелник Новог Брда Светислав Ивановић је похвалио добру сарадњу Министарства за повратка и заједнице и ове локалне самоуправе. Ивановић очекује да ће се успешна сарадња са министарством за повратак  наставити и развијати на добробит свих грађана ове општине.