Jevtić u Novom Brdu: Još snažnije ćemo pomagati srpski narod na Kosovu

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi Dalibor Jevtić posetio je danas selo Zebince i otvorio asfaltirani put koji vodi do ovog sela u novobrdskoj opštini. Posle svečanog presecanja vrpce, Jevtić je sa Svetislavom Ivanovićem, gradonačelnikom Novog Brda, petočlanoj porodici Kostić uručio ključeve novosagrađene kuće.

dsc_0467

Obraćajući se meštanima ministar Jevtić je istakao kako su uspešni projekti, poput ovog u Zebincu, satisfakcija za njegov rad.

„Porodica Kostić je jedna od 150 porodica kojima mi pomažemo širom Kosova. To je rezultat naše prisutnosti na terenu i razgovora sa narodom”, rekao je Jevtić. On je dodao da će se i u narednom periodu svi problemi srpskog stanovništva na Kosovu rešavati na, kako je naglasio, kvalitetan način i uz punu saradnju sa Kancelarijom za KiM Vlade Srbije“.

Jevtić je ponovio poruku upućenu kosovskim Albancima da srpski narod želi da živi i radi zajedno sa njima, napominjući da oni treba da prihvate činjenicu da sve što je srpsko treba da ostane tu gde jeste.

„Mi se na jedan demokratski način borimo da Srba bude više na ovim prostorima. Mi se na demokratski način borima da radiklane grupe unutar kosovskog društva ne pobede. Vaša istrajnost i vaša podrška takvoj politici je najbolji mogući podstrek za naš još jači rad u tom smeru“, poručio je Jevtić meštanima Novog Brda.

dsc_0351

Kosovski ministar je za zajedncie i povratak je obećao izgranju još puteva u cilju ekonomskog razvoja ruralnih sredina i istkao da će u budućem periodu prioritet ministarstva, na čijem je čelu, biti razvoj ekonomije i zapošljavanje mladih, posebno u nerazvijenim sredinama.

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović je pohvalio dobru saradnju Ministarstva za povratka i zajednice i ove lokalne samouprave. Ivanović očekuje da će se uspešna saradnja sa ministarstvom za povratak  nastaviti i razvijati na dobrobit svih građana ove opštine.