Stojanović i Jevtić čestitali Dan Bošnjaka

Povodom 28. septembra, Dana Bošnjaka, čestitke pripadnicima bošnjačke zajednice, uputili su zamenik kosovskog premijera, Branimir Stojanović i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić.

„Zajednički cilj manjinskih zajednica na Kosovu je isti, da istraju u borbi za jednakost, koja podrazumeva poštovanje svih različitosti, verskih, kulturoloških i ličnih prava pojedinaca. Želim vam uspeha u očuvanju vaše tradicije i kulture“, naveo je Stojanović u čestitki, naglašavajući da će se saradnja srpske i bošnjačke zajednice nastaviti u obostranom interesu.

Ministar za zajednice i povratak, Dalibor jevtić, poželevši da svi živimo u međusobnoj toleranciji i uvažavanju, napisao je da se zalaže za unapređenje života svih zajednica na Kosovu.

„Preda mnom su često teška iskušenja i veliki izazovi za očuvanje i razvijanje nevećinskih zajednica. Želim da vam prenesem poruku mira i suživota, a na svima nama je da tu poruku prosleđujemo, negujući dobre međusobne odnose, uvažavajući tuđe i drugačije, da bismo svi zajedno, ma koje nacionalnosti bili, gradili bolji i prosperitetniji život za sve građane”, kaže se u čestitiki ministra Jevtića.

Anđelka Ćup