Protest na severu Kosova povodom Zakona o Trepči

Proglas, kojim se građani pozivaju na opštenarodni protest povodom Zakona o Trepči, čiji je nacrt usvojen na sednici Vlade Kosova, objavili su mediji na severu Kosova. U proglasu se kaže:

„Povodom najave donošenja zakona o Trepči, čijim bi se usvajanjem potpuno ugrozili interesi i opstanak srpskog naroda na severu, ali i  u svim sredinama gde živi srpski živalj, upućujemo javni proglas pozivajući sve građane na protest kojim ćemo iskazati  šta mislimo i koliko smo zabrinuti za svoju budućnost. Opštenarodni protest će se održati u mestu Rudare – Zvečan (kod krsta), sa početkom u 12 časova, u organizaciji Jedinstvene organizacije Sindikata i menadžmenta Trepča, kao i lokalnih samouprava Kos. Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Z.Potok.“

Takođe je i studentsko rukovodstvo Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, pozvalo studente da se u što većem broju odazovu pozivu na sutrašnji protest „koji može biti jedan od ključnih u borbi za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“ – kako je napisano u javnom pozivu.

Izvor: Radio Mitrovica sever, Kossev

A.Ć.