Протест на северу Косова поводом Закона о Трепчи

Проглас, којим се грађани позивају на општенародни протест поводом Закона о Трепчи, чији је нацрт усвојен на седници Владе Косова, објавили су медији на северу Косова. У прогласу се каже:

„Поводом најаве доношења закона о Трепчи, чијим би се усвајањем потпуно угрозили интереси и опстанак српског народа на северу, али и  у свим срединама где живи српски живаљ, упућујемо јавни проглас позивајући све грађане на протест којим ћемо исказати  шта мислимо и колико смо забринути за своју будућност. Општенародни протест ће се одржати у месту Рударе – Звечан (код крста), са почетком у 12 часова, у организацији Јединствене организације Синдиката и менаџмента Трепча, као и локалних самоуправа Кос. Митровица, Звечан, Лепосавић и З.Поток.“

Такође је и студентско руководство Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици, позвало студенте да се у што већем броју одазову позиву на сутрашњи протест „који може бити један од кључних у борби за опстанак српског народа на Косову и Метохији“ – како је написано у јавном позиву.

Извор: Радио Митровица север, Коссев

А.Ћ.