Učesnici „Škole filmske magije“ na premijeri filma „Jesen samuraja“ u Sava centru

Deca iz Gračanice, učesnici ovogodišnje „Škole filmske magije 2“, bili su gosti na premijeri filma „Jesen Samuraja“ koja je u ponedeljak, 3. oktobra, održana u velikoj dvorani Centra Sava u Beogradu.

Pre projekcije filma „Jesen samuraja“, beogradsku premijeru imao je i kratkometražni igrani film „Nacrtaj mi ljubav“, koji je ovog leta snimljen u Gračanici u okviru druge po redu škole filmske magije, koju su organizovali Dom kulture i producentska kuća „Gargantuafilms“ iz Beograda.

dsc_0212_small

Gromoglasnim aplauzom i ovacijama publike u punoj dvorani Sava centra nagrađena je i ekipa mladih glumaca, kamermana i montažera koja je učestvovala u snimanju kratkometražnog filma „Nacrtaj mi ljubav“.

dsc_0217

„Jesen samuraja“ je najnoviji film reditelja Danila Bećkovića, po scenariju Dimitrija Vojnova, za čiju je premijeru vladalo ogromno iteresovanje publike.

Film, najavljen kao iznenađenje jeseni od koga se očekuje ogroman uspeh, jeste romantična komedija o ljubavi bivšeg karatiste Vladice koga igra Petar Strugar i Snežane čiji lik tumači Hristina Popović. U filmu igraju Nikola Kojo, Sergej Trifunović, Vesna Trivalić, Katarina Žutić, Andrija Milošević.

Kako je najavljeno, film „Jesen samuraja“ imaće ove jeseni i svoju kosovsko metohijsku premijeru, najpre u Gračanici, a potom i u ostalim srpskim sredinama.

I.M.