Обијене куће српских повратника у селу Новаке

У селу Новаке надомак Призрена синоћ су обијена три објекта Срба повратника. Из објеката је украдена храна, ствари за покућанство и кућна хемија, саопштило је Министарство за  заједнице и повратак.

Ово министарство оцењује да је синоћни инцидент у селу Новаке порука повратницима да и даље неко жели да их спречи у намери да остану и опстану у местима у којима су се вратили и тражи од надлежних органа да одмах расветле случај, јер једино тако се шаље порука свима који овакве инциденте и чине да ће бити санкционисани и кажњени за учињена недела.

И поред свих напора које као министарство улажемо да преко институција побољшамо статус Срба повратника у селу Новаке у Осојану, Клини.. и свим срединама где они живе, овакве ствари у великој мери забрињавају. Уколико се не стане на пут инцидентима било које врсте који су усмерени ка српском народу на Косову бојимо се да ће Срба бити све мање. Према информацијама које је Министарство за заједнице и повратак добило од Спасе Андрића, чији је објекат такође обијен, увиђај је у току.