Obijene kuće srpskih povratnika u selu Novake

U selu Novake nadomak Prizrena sinoć su obijena tri objekta Srba povratnika. Iz objekata je ukradena hrana, stvari za pokućanstvo i kućna hemija, saopštilo je Ministarstvo za  zajednice i povratak.

Ovo ministarstvo ocenjuje da je sinoćni incident u selu Novake poruka povratnicima da i dalje neko želi da ih spreči u nameri da ostanu i opstanu u mestima u kojima su se vratili i traži od nadležnih organa da odmah rasvetle slučaj, jer jedino tako se šalje poruka svima koji ovakve incidente i čine da će biti sankcionisani i kažnjeni za učinjena nedela.

I pored svih napora koje kao ministarstvo ulažemo da preko institucija poboljšamo status Srba povratnika u selu Novake u Osojanu, Klini.. i svim sredinama gde oni žive, ovakve stvari u velikoj meri zabrinjavaju. Ukoliko se ne stane na put incidentima bilo koje vrste koji su usmereni ka srpskom narodu na Kosovu bojimo se da će Srba biti sve manje. Prema informacijama koje je Ministarstvo za zajednice i povratak dobilo od Spase Andrića, čiji je objekat takođe obijen, uviđaj je u toku.