Vredna donacije za pčelare našeg kraja

Zemljoradnička zadruga iz Donje Gušterice je u okviru projekta razvoj pčelarstva donirala košnice sa pratećom opremom pčelarima u opštini Gračanica, saopštila je info služba opštine Gračanica.

Po pet košnica i prateću opremu, u cilju proširenja proizvodnih kapaciteta, dobilo je 20 aktivnih pčelara. Pored njih 17 budućih pčelara je u cilju pokretanja posla dobilo košnice, mehaničke centrifuge i prateću opremu.

Predrag Ristić iz Slovinja koji kao raseljeno lice živi u Lapljem Selu, ne krijući zadovoljstvo što je dobio donaciju, kaže da je pčelarstvo zanimljiv hobi i posao.

„Trenutno imam 30 košnica pčela i planiram da proširim na 50. Vrednost donirane opreme koju sam dobio iznosi oko 500 evra i to je značajna pomoć za sve one koji žele da se bave pčelarstvom. Od proizvodnje meda može da se živi i zaradi“, rekao je  Ristić.

_dsc2640

Košnice i neophodnu opremu za razvoj pčelarstva i proizvodnje meda obezbedila je Zemljoradnička zadruga u Donjoj Gušterici uz podršku Opštine Gračanica i Centra za ekonomski razvoj.