Srbi uspeli da pređu Merdare

Oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini, Dejan Pavićević, potvrdio je za RTS da je otklonjena blokada saobraćaja na Merdaru sa kosovske strane i da su putnici sa Kosova ušli u centralnu Srbiju.

„Rešili smo problem, putnici su prošli administrativni prelaz. Do ovakvih zastoja ubuduće ne bi trebalo da dolazi“, naglasio je Pavićević.

Podsećamo, danas je Kosovska policija zaustavila četiri autobusa prevoznika „Kimko“, vlasnika Bogoljuba Marinkovića, ne dozvoljavajući im da izađu sa Kosova. Iako je Marinković izjavio da poseduje svu dokumentaciju, koju izdaje Ministarstvo za saobraćaj i infrastrukturu Kosova, policajci na Merdaru su tražili da u dokumentima piše i rečenica  „Prevozniku se dozvoljava da pređe međunarodni prelaz Merdare između Kosova i Srbije“. Takođe, danas je Kosovska policija  vratila sa administrativnih prelaza Merdare i Jarinje i sa graničnog prelaza „Đeneral Janković“, dve grupe srpske dece sa Kosova, koja su krenula na ekskurziju u Novi Sad, odnosno na pozorišni festival u Skoplje i Tetovo.

A.Ć.