Срби успели да пређу Мердаре

Официр за везу Владе Србије у Приштини, Дејан Павићевић, потврдио је за РТС да је отклоњена блокада саобраћаја на Мердару са косовске стране и да су путници са Косова ушли у централну Србију.

„Решили смо проблем, путници су прошли административни прелаз. До оваквих застоја убудуће не би требало да долази“, нагласио је Павићевић.

Подсећамо, данас је Косовска полиција зауставила четири аутобуса превозника „Кимко“, власника Богољуба Маринковића, не дозвољавајући им да изађу са Косова. Иако је Маринковић изјавио да поседује сву документацију, коју издаје Министарство за саобраћај и инфраструктуру Косова, полицајци на Мердару су тражили да у документима пише и реченица  „Превознику се дозвољава да пређе међународни прелаз Мердаре између Косова и Србије“. Такође, данас је Косовска полиција  вратила са административних прелаза Мердаре и Јариње и са граничног прелаза „Ђенерал Јанковић“, две групе српске деце са Косова, која су кренула на екскурзију у Нови Сад, односно на позоришни фестивал у Скопље и Тетово.

А.Ћ.