U Skupštini otvorena izložba “Kristali Trepče”

Фото ГрачаницаОнлајн: Трепча
Фото ГрачаницаОнлајн: Трепча

фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, otvorio je juče u skupštisnkim prostorijama izložbu „Kristali Trepče“, na kojoj su izloženi razni minerali izvađeni iz rudnika na području Kosova.

Veselji je izjavio da je gigant, kao što je Trepča, na sigurnom putu svoje transformacije i da će od sada da bude u službi svih građana Kosova i da je zadovoljan i srećan što na snagu konačno stupa Zakon o Trepči.
“Kosovo je izuzetno bogato. Njegovo najveće blago je omladina, njegov humani resurs. Omladina je zlato i dijamant Republike Kosova. Ujedno, Kosovo ima bogate prirodne resurse, koje, snagom uma, treba da se uspostave u cilju razvoja naše zemlje. Upravo ovo je poruka ove izložbe u prostorijama Skupštine“  rekao je Veselji, otvarajući izložbu „Kristali Trepče“.

Poslanici Srpske liste zamrzli su svoje učešće u radu  Skupštine Kosova, upravo zbog donošenje Zakona o Trepči. Oni su uputili i zahtev Ustavnom sudu Kosova da zakon proglasi neustavnim, ali je Ustavni sud doneo odluku da je zakon ustavan i da je zahtev Srpske liste za ocenu neustavnosti, neprihvatljiv.

A.Ć.