У Скупштини отворена изложба “Кристали Трепче”

Фото ГрачаницаОнлајн: Трепча
Фото ГрачаницаОнлајн: Трепча

Председник Скупштине Косова, Кадри Весељи, отворио је јуче у скупштиснким просторијама изложбу „Кристали Трепче“, на којој су изложени разни минерали извађени из рудника на подручју Косова.

Весељи је изјавио да је гигант, као што је Трепча, на сигурном путу своје трансформације и да ће од сада да буде у служби свих грађана Косова и да је задовољан и срећан што на снагу коначно ступа Закон о Трепчи.
“Косово је изузетно богато. Његово највеће благо је омладина, његов хумани ресурс. Омладина је злато и дијамант Републике Косова. Уједно, Косово има богате природне ресурсе, које, снагом ума, треба да се успоставе у циљу развоја наше земље. Управо ово је порука ове изложбе у просторијама Скупштине“  рекао је Веселји, отварајући изложбу „Кристали Трепче“.

Посланици Српске листе замрзли су своје учешће у раду  Скупштине Косова, управо због доношење Закона о Трепчи. Они су упутили и захтев Уставном суду Косова да закон прогласи неуставним, али је Уставни суд донео одлуку да је закон уставан и да је захтев Српске листе за оцену неуставности, неприхватљив.

А.Ћ.