fbpx

Avion na relaciji Beč – Priština prinudno sleteo na beogradski aerodrom

Фото: wikimedia
Фото: wikimedia

Фото: wikimedia

Usled kvara na motoru, avion „Austrian Airlines“, koji je leteo na relaciji Beč – Priština sinoć je prinudno sleteo na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”. Prištinski portal Koha.net javio je da putnicima sa kosovskim pasošima nije bilo dozvoljeno da izađu na aerodrom i da su noć proveli u avionu.

Portparol kompanije “Austrian Airlines”, Vilhelm Baldia je za N1 demantovao tu informaciju i potvrdio da je na letu iz Beča za Prištinu došlo do vibracija na jednom od dva motora aviona i da je iz bezbednosnih razloga avion sleteo na najbliži aerodrom,  kako bi se što pre utvrdilo o čemu se radi.

Posle bezbednog sletanja na beogradski aerodrom, jedan deo od ukupno 79 putnika je odmah preusmeren na druge letove, a preostali putnici smešteni su u hotele.

“Na osnovu imigracionih zakona Srbije šestoro putnika nije dobilo dozvolu da uđe u Srbiju i oni su noć proveli u tranzitnoj zoni beogradskog aerodroma, a o njima se pobrinulo osoblje na aerodromu u Beogradu. Svi preostali putnici su letom iz Beograda jutros u 8 sati vraćeni za Beč”, rekao je Vilhelm Baldia i negirao da su putnici noć proveli u avionu.

Portal Koha ranije je javio da srpske vlasti nisu dozvolile putnicima sa kosovskim pasošima da napuste avion i tako probaju da iskoriste druge aviolinije, kao i da putnici koji se od sinoć nalaze u avionu, ne znaju kako će da stignu u Prištinu.

Izvor: N1

A.Ć.

%d bloggers like this: