Posle kiše poplavljena dvorišta

Zbog kiše koja od juče pada bez prekida došlo je do izlivanja amtosferskih voda i plavljenja pojedinih dvorišta i domaćinstava u Čaglavici dok je pod vodom i deo naselja Bergen kod Ugljara. Iz Odeljenja javnih službi opštine Gračanica saopštavaju da je situacija pod kontrolom.


 Pod vodom su danas osvanula pojedina domaćinstva u najnižem delu Čaglavice gde  je zbog slivanja atmosferskih voda i izlivanja kanalizacionih šahti došlo do plavljenja dvorišta. Za sada ne postoji opasnost da voda prodre u stambene objekte meštana ovog dela Čaglavice.

Voda iz Gračanke izlila se i na delu puta podvožnjaka kod Preoca.

bergen_poplava-300x225
Poplavljeno dvorište u naselju Bergen – foto: Radio Gračanica

Voda je preplavila i dvorišta u naselju Bergen kod Ugljara. Stanari ovog naselja kažu da im je dvorišta preplavila voda koja se sliva sa auto puta jer, kako navode, propusti i odvodi za atmosfersku vodu nisu propsno napravljeni, zbog čega posle svake veće padavine imaju problema sa vodom koja se sliva u njihova dvorišta.

„Zbog kiše koja je padala čitave noći porastao je i nivo vode u koritu Gračanke, ali za sada nema opasnosti od njenog izlivanja“, rekao je direktor Odeljenja javnih službi opštine Gračanica Vladica Trajković. Trajković ističe da su opštinske ekipe obišle teren i poplavljena domaćinstva u naselju Bergen i Čaglavici.