Likovna kolonija „Jesen u Prizrenu“ u Svetim Arhangelima

Sedmodnevni likovni susreti „Jesen u Prizrenu“ biće otvoreni u ponedeljak 14. novembra u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena, saopšteno je iz Doma kulture u Gračanici koji je organizator ove likovne kolonije.

Manstir Svetih Arhangela i grad Prizren, sa svojim duhovno kulturnim vrednostima, ugostiće slikare: Novaka Novakovića iz Ćuprije, Predraga Dragovića iz Beograda, Ljubinku Adamović Aksentijević iz Prizrena koja živi i stvara u Kraljevu, Nikolu Bradića iz Niša, Jovanu Denić iz Beograda, Marka Višića iz Leskovca i Milicu Kostić iz Lapljeg Sela kod Prištine.

„ Dom kulture Gračanica, Društvo prijatelja svetih Arhangela i Kulturni centar Prizren nastoje da vrate srpske umetnike i kulturu u ovaj grad. Do sada smo imali dosta događaja u Svetim Arhangelima, Atrijumu crkve Svetog Spasa i u Bogosloviji “Sveti Kirilo i Metodije”, rekao je Nebojša Jevtić, urednik likovnih programa u Domu kulture Gračanica.

Izložba radova nastalih na koloniji „Jesen u Prizrenu“ biće održana u Prizrenu i Gračanici.

Pokrovitelj jesenjih likovnih susreta u gradu na Bistrici je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije uz  podršku Eparhije raško-prizrenske.