На сиријском ратишту погинула петорица Призренаца

Петорица косовских албанаца, пореклом из Призрена, погинула су на ратишту у Сирији, изјавили су ченици косовске полиције на округлом столу који је организован у Призрену, преноси Коха.нет.

Према полицијским наводима број грађана Косова који одлазе на ратиште у Сирију нагло је опао. „Од септембра прошле године ни једна особа са Косова није отишла да се бори у Сирији“, тврде из косовске полицје.

Скендер Петеши из косовског Центра за сигуносне студије је напоменуо да је у прошлом периоду као разултат различитих утицаја и фактора један значајан број косовских грађана учествовао у ратним сукобима у Ираку и Сирији.

„Сада морамо више радити на превенцији насилног екстремизма, не треба да дозволимо да полиција сама обавља свој посао, треба сви да дамо допринос како више не би било грађана који би постали жртве сумњивих идеологија“, рекао је Пертеши.

Директор Регионалне полиције у Призрену Неџми Краснићи је напоменуо да су сви органи за спровођење закона укључени у спречавању ове, како је оценио, узнемирујуће појаве.

 

Извор: Коха.нет