fbpx

Na sirijskom ratištu poginula petorica Prizrenaca

Petorica kosovskih albanaca, poreklom iz Prizrena, poginula su na ratištu u Siriji, izjavili su čenici kosovske policije na okruglom stolu koji je organizovan u Prizrenu, prenosi Koha.net.

Prema policijskim navodima broj građana Kosova koji odlaze na ratište u Siriju naglo je opao. „Od septembra prošle godine ni jedna osoba sa Kosova nije otišla da se bori u Siriji“, tvrde iz kosovske policje.

Skender Peteši iz kosovskog Centra za sigunosne studije je napomenuo da je u prošlom periodu kao razultat različitih uticaja i faktora jedan značajan broj kosovskih građana učestvovao u ratnim sukobima u Iraku i Siriji.

„Sada moramo više raditi na prevenciji nasilnog ekstremizma, ne treba da dozvolimo da policija sama obavlja svoj posao, treba svi da damo doprinos kako više ne bi bilo građana koji bi postali žrtve sumnjivih ideologija“, rekao je Perteši.

Direktor Regionalne policije u Prizrenu Nedžmi Krasnići je napomenuo da su svi organi za sprovođenje zakona uključeni u sprečavanju ove, kako je ocenio, uznemirujuće pojave.

 

Izvor: Koha.net

%d bloggers like this: