Дипломци из мањинских заједница у централним и локалним косовским институцијама

Фото ГрачаницаОнлајн
Фото ГрачаницаОнлајн
“Унапређење укључивања дипломаца из мањинских заједница у администрацију централног и локалног нивоа на Косову”, назив је програма за чије спровођење су данас потписали Меморандум о разумевању, невладина организација “Центар за мир и толеранцију” и општине: Грачаница, Ново Брдо, Партеш, Ранилуг и Клокот. Церемонији потписивања меморандума, осим представника општина и носиоца пројекта, НВО ЦПТ,  присуствовала је представница Амбасаде Немачке на Косову, највећег донатора у реализацији овог програма, Хенријета Котер и један од партнера, директор Канцеларије за заједнице у Влади Косова, Иван Томић.

Још пре пет година, Центар за мир и толеранцију је скренуо пажњу релевантним институцијама на Косову да се Закон о јавним службама, чији члан 11 предвиђа да број запослених у косовским институцијама буде најмање 10%, не спроводи на  терену. У  институцијама на централном нивоу, по најновијим проценама, запослено је око 6,5% припадника мањинских заједница, а у јавним предузећима само 2,2%, а они који раде, углавном су на нижим позицијама, без могућности да одлучују, каже Ненад Максимовић, директор НВО “Центар за мир и толеранцију”. По Максимовићевим речима, увек је за то било изговора, или припадници мањинских заједница нису били довољно заинтересовани, или нису имали адекватно образовање или су проблем биле непризнате дипломе издате на Приштинском универзитету са привременим седиштем у Косовској Митровици.

“Циљ овог пројекта је да допринесемо, не само повећању економских могућности за мањинске заједнице на Косову, унапређењу владавине права и примени Закона о јавним службама, већ и да конкретним акцијама утичемо на суштинску подршку функционалном деловању Срба и других мањинских заједница на Косову. Основна идеја нашег програма је, не само да пружимо могућност припадницима мањинских заједница да стажирају у јавним институцијама на Косову, већ и да пружимо свеобухватну обуку полазницима, како би зиста били конкурентни на тржишту рада”, истакао је Максимовић.

Фото ГрачаницаОнлајн: Ненад Максимовић, директор НВО “Центар за мир и толеранцију”.
Фото ГрачаницаОнлајн: Ненад Максимовић, директор НВО “Центар за мир и толеранцију”.

Општина Грачаница је, како каже њен градоначелник Владета Костић, после Амбасаде Немачке у Приштини, дала највише новца за реализацију програма унапређења укључивања дипломаца из мањинских заједница у администрацију централног и локалног нивоа на Косову, као и логистичку подршку и поред буџета који је премали за број становника општине.

“Овај пројекат обухвата пет општина јужно од Ибра и циљ нам је да ти приправници, који буду ангажовани према потребама самих локалних самоуправа, буду активно укључени у административне и друге послове који су предвиђени Законом о локалној самоуправи и потребама саме локлане самоуправе. Такође, цео пројекат се фокусира на младим и школованим људима, а нама је управо циљ да задржимо младе и образоване људе на овим просторима, како бисмо кренули напред и како бисмо након догађаја који су задесили Косово, почели да стварамо нову интелектуалну елиту”, нагласио је Костић, истакавши да га посебно радује транспарентност самог процеса конкурса и одабира кандидата.

Фото ГрачаницаОнлајн: градоначелник општине Грачаница, Владета Костић
Фото ГрачаницаОнлајн: градоначелник општине Грачаница, Владета Костић

Последње истраживање о запослености припадника мањинских заједница у институцијама и јавним предузећима, урадила је Канцеларија за заједнице Владе Косова, још 2013. године и резултати су поражавајући. Зато и поред сопственог програма стажирања, који спроводи већ две године, Канцеларија за заједнице подржава  и овај пројекат, у циљу што веће запослености младих из мањинских заједница, рекао је на потписивању меморандума директор Канцеларије за заједнице, Иван Томић.

“Тренутно стање у друштву није задовољавајуће и надлежна министартсва показују мало жеље и воље да пронађу трајно и одрживо решење за интеграцију заједница у систем. Узимајући у обзир да нам је друштво релативно младо и да у њему више од 50% становништва чини омладина, а степен незапослености је алармантан, све више младих се одлучује да напусти Косово, да срећу потражи у западним земљама, а да наше друштво остави у неизвесности. Иако овај пројекат не подразумева стално запослење, он помаже младим људима да се упознају са системом, да се додатно едукују, науче још неки језик и стекну неопходно искуство, како би коначно пронашли стално радно место, које са собом носи додатну сигурност”, рекао је Томић, нагласивши да канцеларија на чијем је челу и он лично подржавају пројекте који анимирају омладину и усмеравају је ка правим вредностима.

Фото ГрачаницаОнлајн: директор Канцеларије за заједнице у Влади Косова, Иван Томић
Фото ГрачаницаОнлајн: директор Канцеларије за заједнице у Влади Косова, Иван Томић

Истакавши да нису увек довољна само новчана средства, већ је понекад веома важан и политички притисак и политичка воља, представница Амбасаде Немачке, Хенријета Котер, као највећег донатора овог пројекта, рекла је да се нада да су циљеви пројекта добро одабрани.

“Надам се и верујем да је циљ овог пројекта да упосли омладину и интегрише мањинске заједнице у косовске институције и зато смо га ми подржали. Косовским институцијама су потребни млади људи, који ће да раде добро и транспарентно и Косову је потребна омладина, која ће радити и на локланом и централном нивоу”, нагласила је Хенријета Котер.

Фото ГрачаницаОнлајн: представница Амбасаде Немачке на Косову, Хенријета Котер
Фото ГрачаницаОнлајн: представница Амбасаде Немачке на Косову, Хенријета Котер

У првој фази програма стажирања факултетски образованих младих припадника мањинских заједница биће одабрано од 37 до 50 дипломаца или апсолвената, који ће стажирање обављати 12 месеци у локалним самоуправама и министарствима. За време стажирања, полазници ће похађати четворомесечну обуку, која ће осим рада на рачунарима, учења закона и административних поцедура, обухватати пословну коресподенцију и комуникацију са клијнтима, као и часове албанског и енглеског језика. Након завршене обуке, сви кандидати ће полагати тест, а свима који су положили биће понуђено да наставе стручну праксу у трајању од осам месеци у некој од локалних самоуправа или у некој од институција на централном нивоу. Кандидати са најбољим оценама, добиће прилику да наставе стажирање у једној од амбасада или у некој канцеларији за везу у Приштини.

Фото ГрачаницаОнлајн
Фото ГрачаницаОнлајн

Менаџер пројекта “Унапређење укључивања дипломаца из мањинских заједница у администрацију централног и локалног нивоа на Косову” је Владан Трифић, а од шест општина јужно оде Ибра, већински насељеним Србима, у програму не учествује општина Штрпце.

Анђелка Ћуп