Иван Томић разговарао са делегацијом Савета Европе

Иван Томић разговарао са делегацијом Савета Европе
Иван Томић разговарао са делегацијом Савета Европе

Директор Канцеларије за заједнице Владе Косова, Иван Томић, разговарао је данас са делегациом Саветодавне комисије за оквирну конвенцију Савета Европе за заштиту националних мањина. Делегацију савета Европе, која ће после посете Косову, представити свој извештај Савету Европе, предводила је шефица  Канцеларије Савета Европе на Косову, Изабел Сервос Галучи.

Томић је делегацију Савета Европе информисао о раду Канцеларије за питања заједница и о напретку који је направљен у последњих неколико година, али и о изазовима и задацима који предстоје, саопштено је из Канцеларије за заједнице.

“Проблема има још увек много, ситуација је далеко од идеалне. Највећи проблем је непостојање стварне воље албанске заједнице да интегрише заједнице у институције. Закони се такође не имплементирају”, рекао је Томић и додао да велики проблем такође представља незапосленост.

Као посебан напредак који је у протеклом периоду постигнут, директор Канцеларије за питања заједница је навео почетак процеса верификације диплома и низ пројеката који су везани за културу.

Делегација Саветодавне комисије за оквирну конвенцију Савета Европе за заштиту националних мањина, имаће низ састанака са представницима министарстава на Косову.

А.Ћ.